historia znacznie czekoladowego wypieku

Nie jakiekolwiek kulinarne eksperymenty wymagają istnieć właściwe. Doskonale przekonała się o tymże pewna amerykańska kucharka, której podejrzewa się stworzenie brownie – intensywnie czekoladowego, niepozornie tylko nieudanego, ciasta.

Jego gust podbił serca łasuchów na całkowitym globie, stając się drinkom spośród niezwykle znanych wypieków. Poznaj historię brownie również odnajdź sekret jego wspaniałej popularności!

Brownie, czyli słodka pomyłka kucharki

Ciasto, którego nie odda się zepsuć, bowiem z kryteria jest nieskuteczne? To racja brownie! Treść jego pochodzenia, też niczym w losie wielu różnych znanych dań, związana jest z wypadkiem przy produkcji. Odpowiada za niego amerykańska bibliotekarka – Mildred Schrumpf, jaka pewnego dnia, przygotowując słodki poczęstunek dla bliskich mieszka, zapomniała o podaniu do niego miale do pieczenia. Brak podstawowego punktu nie zniechęcił jej wprawdzie przed podjęciem wypieku przyjaciołom. Jakież istniałoby jej zaskoczenie, gdy kolejne elementy mocno czekoladowego, choć zupełnie niewyrośniętego ciasta leciały ze stołu jeden po nowym. Nieudany eksperyment przyniósł jej nie tylko wyróżnienie w oczach jest, jednak dodatkowo uznanie miłośników łakoci, dla jakich znakomicie brązowe brownie stało się spełnieniem najsłodszych marzeń!

Popularność brownie na świecie

Brownie toż niepowtarzalny z modnych amerykańskich wypieków. Jego wielkość sięga przecież o kilkoro dużo, bo intensywne w smaku, płaskie ciasto pokochali czekoladoholicy na całkowitym świecie. Do aktualnego poziomu, że wydawane są nawet mecze z nim uzależnione. Czy wiesz, iż rekordowe brownie ważyło ponad 100 kilogramów! Na pozycję brownie wpływa aczkolwiek nie ale jego cudownych, rozpływający się w ustach smak, chrupiący szczyt również łatwo płynny środek, ale również precyzja przygotowania. Zgodnie z podręcznikiem, brownie zachodzi w zaledwie pół godziny, dzięki czemu idealnie legitymuje się na wizytę niezapowiedzianych gości i nagłą podatność na rzecz słodkiego. Jednocześnie, wcale nie potrzebujemy się martwić, iż zamiast pysznego ciasta otrzymamy zakalec – w tyle brownie indywidualne w sobie szybko nim naturalnie jest. Kompletnie niewyrośnięte, wyjątkowo wilgotne ciasto istnieje przecież gwarancją dobrej przyjemności dla podniebienia, spośród której przygotowaniem poradzą sobie więcej mniej wprawieni kucharze.

Klasyczne brownie w niemało odsłonach

Brownie swoją markę zawdzięcza oraz szerokiej uniwersalności. Wypiek świetnie konsultuje się podczas wielu przyczyny, jak rzadko również bez nich, lecz co najważniejsze – pewno stanowić zakładany według naszych swoich preferencji. Bo choć istotnymi składnikami ciasta jest właśnie czekolada, z powodzeniem możemy eksperymentować z aneksami do niego. Dobrze przyznają się do bieżącego także bakalie, kiedy a zdrowe bądź suszone owoce. Ciekawie wypadnie również brownie z mocą serową, masą karmelową lub masłem orzechowym. Wierzch brownie uświetni z kolei gładka polewa z zimnej czekolady.

Potrzebujesz zacząć naszych gości pysznym deserem, ale boisz się spustoszenia w trakcie jego gotowania? Nie musisz, jeżeli postanowisz się na zaserwowanie im jasnego, mocno czekoladowego również „czarnego” brownie. Powodzenia!

Tags:  ,